| Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company | |
|
+41Carlo val Tlimfocit DavorVis tnardell 10bofora godra crni_balkanac Korkira Boby rojsman FRED miki hrvoje barbajure Imocanin TomekZG lekadol TORCIDA PS2 maki777 markost glazbenik1 Achille Lauro Robert Slavija I Maestral cima Amerigo Vespuci PORT SPLIT file ivan74 KapoST croships Luka dinko3 glava79 korkira1 631 reful sidro 45 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Boby
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company uto vel 15, 2011 12:10 pm | |
| - glava79 je napisao/la:
- Koliko sam čuo Regina neće do 23.02 vozit za Anconu.
Da li se zna zašto neće vozit, neki kvar ili nešto drugo? |
|
| |
glava79
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company uto vel 15, 2011 12:33 pm | |
| - Boby je napisao/la:
- glava79 je napisao/la:
- Koliko sam čuo Regina neće do 23.02 vozit za Anconu.
Da li se zna zašto neće vozit, neki kvar ili nešto drugo? Da im se ne isplati vozi, a zašto neman pojma. |
|
| |
rojsman
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sri vel 16, 2011 8:49 am | |
| |
|
| |
Luka
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sri vel 16, 2011 1:36 pm | |
| Ovo je dobro za Jadroliniju. Dali se zna gdje ide na remont? |
|
| |
glava79
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sri vel 16, 2011 3:14 pm | |
| - Luka je napisao/la:
- Ovo je dobro za Jadroliniju. Dali se zna gdje ide na remont?
- rojsman je napisao/la:
- Da i u razdoblju 7.- 13. ožujka također će put Bijelskog škvera.
|
|
| |
rojsman
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet vel 17, 2011 3:38 pm | |
| Trenutno kako sam čua rade oko motora u ST luci, a u treći misec ide u Bijelu di se inaće dokovaju brodovi Blue Linea. Inaće mi je sramotna ta cijena naših luka. Za Anconu su u Šibeniku tražili veću lovu pet puta da tamo doćeka rezališe nego u Bijeloj. I naravno onda je odlućeno za Bijelu. A u među vremenu je bila u Splitskoj luci dosta jeftinije nego u Šibeniku. Ako koga zanima mogu saznat točnu cijenu veza po danu i metru dužnome |
|
| |
glazbenik1
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet vel 17, 2011 5:00 pm | |
| - rojsman je napisao/la:
- Trenutno kako sam čua rade oko motora u ST luci, a u treći misec ide u Bijelu di se inaće dokovaju brodovi Blue Linea. Inaće mi je sramotna ta cijena naših luka. Za Anconu su u Šibeniku tražili veću lovu pet puta da tamo doćeka rezališe nego u Bijeloj. I naravno onda je odlućeno za Bijelu. A u među vremenu je bila u Splitskoj luci dosta jeftinije nego u Šibeniku. Ako koga zanima mogu saznat točnu cijenu veza po danu i metru dužnome
Dobro bi bilo znati taj podatak. Meni se čini da je bolje išta nego ništa. Ancona je mogla bit u Splitu do odlaska. |
|
| |
TomekZG
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet vel 17, 2011 10:21 pm | |
| Gdje se nalazi ta Bijela? |
|
| |
Korkira
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet vel 17, 2011 10:22 pm | |
| - TomekZG je napisao/la:
- Gdje se nalazi ta Bijela?
U Crnoj Gori. |
|
| |
Luka
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet vel 17, 2011 11:33 pm | |
| - Korkira je napisao/la:
- TomekZG je napisao/la:
- Gdje se nalazi ta Bijela?
U Crnoj Gori. u Boki Kotorskoj |
|
| |
rojsman
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company ned oľu 06, 2011 11:25 am | |
| - glazbenik1 je napisao/la:
- Dobro bi bilo znati taj podatak. Meni se čini da je bolje išta nego ništa. Ancona je mogla bit u Splitu do odlaska.
Evo sam se jučer sitia pitat. U Šibeniku su tražili 6eura dan po metru dužnome broda, a u Bijeloj 1euro. U Splitu je cijena 2eur dok za sjevernu luku neznam podatak. |
|
| |
crni_balkanac
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company ned oľu 06, 2011 11:28 am | |
- Evo sam se jučer sitia pitat. U Šibeniku su tražili 6eura dan po metru dužnome broda, a u Bijeloj 1euro. U Splitu je cijena 2eur dok za sjevernu luku neznam podatak.
E pa... racunica je jednostavna. |
|
| |
Achille Lauro
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company ned tra 15, 2012 4:02 pm | |
- glazbenik1 je napisao/la:
- Dobro bi bilo znati taj podatak. Meni se čini da je bolje išta nego ništa. Ancona je mogla bit u Splitu do odlaska.
Evo sam se jučer sitia pitat. U Šibeniku su tražili 6eura dan po metru dužnome broda, a u Bijeloj 1euro. U Splitu je cijena 2eur dok za sjevernu luku neznam podatak. A koliko košta kad je brod na sidrištu? |
|
| |
godra
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company ned tra 15, 2012 4:09 pm | |
| - Achille Lauro je napisao/la:
- rojsman je napisao/la:
- glazbenik1 je napisao/la:
Evo sam se jučer sitia pitat. U Šibeniku su tražili 6eura dan po metru dužnome broda, a u Bijeloj 1euro. U Splitu je cijena 2eur dok za sjevernu luku neznam podatak.
A koliko košta kad je brod na sidrištu? Moje je misljenje da se to ne naplacuje,al servis prevoza posade obala-brod-obala svakako kosta,mozda grijesim?? |
|
| |
Achille Lauro
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company ned tra 15, 2012 6:29 pm | |
| - godra je napisao/la:
Moje je misljenje da se to ne naplacuje,al servis prevoza posade obala-brod-obala svakako kosta,mozda grijesim?? Naplaćuje se sidrište. Pred 3 godine, tj. kad je počela kriza u svijetu na sidrište pokraj Pule je stigao jedan kontejnerski brod dužine 240m (Northern diversity). Ostao je na sidru godinu i pol i pisalo je da lučka kapetanija mjesečno naplaćuje 50 000kn za sidro. Dakle, daleko je jeftinije nego da je na vezu u nekoj luci, ali i dalje nije besplatno. |
|
| |
glava79
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sri svi 02, 2012 7:46 pm | |
| |
|
| |
10bofora
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company pet svi 04, 2012 8:25 pm | |
| - glava79 je napisao/la:
- [You must be registered and logged in to see this link.]
neka gospoda prebace svoje brodove pod hrvatsku zastavu i registar pa neće trebati platiti pilote. zašto na remonte ne idu u hrvatska brodogradilišta nego idu u jeftiniju crnu goru. zašto posadu ne plačaju po hrvatskim standardima i plaćama kakvu ima jadrolinija ....... i još ........... a koliko su na tome uštedili ....... a zašto su mogli nabaviti dva broda starija od 25 godina a kompanije pod hrvatskom zastavom ne smiju nabavljati trajekte starije od 25 godina ....... |
|
| |
tnardell
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sub svi 12, 2012 3:01 pm | |
| Danas je na radiju 101 u emisiju "interviju tjedna" gostovao Ministar Pomorstva, prometa i čega sve ne, pa je voditelj uputio i pitanje naplate pilota za kompaniju Blue Line. Ministrar tvrdi kako još nije upoznat sa tim problemom ni kako do njega nije stiglo pismo koje su mu uputili iz Blue Linea. Na žalost nisam se uspio uključiti u emisiju pa da postavim protupitanje o starostima brodova koji se nabavljaju i ograničenjima starosti brodova koji se nabavljaju za hrvatske kompanije i nepostojanje istoga za strane, a koje plove i/ili dotiču naše luke.... |
|
| |
10bofora
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company sub svi 12, 2012 10:30 pm | |
| - tnardell je napisao/la:
- Danas je na radiju 101 u emisiju "interviju tjedna" gostovao Ministar Pomorstva, prometa i čega sve ne, pa je voditelj uputio i pitanje naplate pilota za kompaniju Blue Line. Ministrar tvrdi kako još nije upoznat sa tim problemom ni kako do njega nije stiglo pismo koje su mu uputili iz Blue Linea. Na žalost nisam se uspio uključiti u emisiju pa da postavim protupitanje o starostima brodova koji se nabavljaju i ograničenjima starosti brodova koji se nabavljaju za hrvatske kompanije i nepostojanje istoga za strane, a koje plove i/ili dotiču naše luke....
Nadam se da ima netko u tom preglomaznom ministarstvu iz struke pa da objasni ministru o čemu se tu radi jer on to ne zna i ne može znati. Umjesto da šute i plaćaju pilotažu oni se još bahate a to što imaju potplaćene posade i stare brodove nikom ništa . |
|
| |
PS2
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company pon lip 25, 2012 11:46 pm | |
| vozija sam se na svim brodovima Blue Line-a osim Dalmacije i više su mi se sviđali Ancona i Split 1700 nego ova nova dvojica jer su stari trajekti iako manji imali dušu i taj neki ugođaj ,fale mi takvi brodovi |
|
| |
DavorVis
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet ruj 20, 2012 3:48 pm | |
| |
|
| |
Tlimfocit
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company čet pro 27, 2012 12:56 pm | |
| Blue Line će za Anconu voziti još par dana i onda prestaju voziti do 15.3.2013. Mislim da tako nije bilo ove godine. |
|
| |
10bofora
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company pet pro 28, 2012 12:43 pm | |
| - Tlimfocit je napisao/la:
- Blue Line će za Anconu voziti još par dana i onda prestaju voziti do 15.3.2013. Mislim da tako nije bilo ove godine.
a to je očito pad prometa i kriza učinila svoje , sad neka i jadrolinija prestane voziti do uskrsa onda smo u totalnoj izolaciji ! Srića da je uskrs rano slijedeće godine pa će se to malo pokreniti ranije ! |
|
| |
cima
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company pet pro 28, 2012 2:11 pm | |
| Sigurno da privatnik gleda svoje interese i ako se ne isplati onda neće ni voziti. Jadrolinija neće prestati voziti jer je financiramo mi, vozila s gubitkom ili dobiti. Tek sad se vidi koliko je nerealno očekivati da se na ovim našim linijama prema Italiji pojavi neki strani brodar, kako neki misle da će biti pusta borba za ove tri linije kad uđemo u EU jer osim tih par ljetnih mjeseci tu nema kruha, a pogotovo ako na nekoj liniji voze dva ili tri broda. |
|
| |
10bofora
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company pet pro 28, 2012 6:42 pm | |
| - cima je napisao/la:
- Sigurno da privatnik gleda svoje interese i ako se ne isplati onda neće ni voziti. Jadrolinija neće prestati voziti jer je financiramo mi, vozila s gubitkom ili dobiti. Tek sad se vidi koliko je nerealno očekivati da se na ovim našim linijama prema Italiji pojavi neki strani brodar, kako neki misle da će biti pusta borba za ove tri linije kad uđemo u EU jer osim tih par ljetnih mjeseci tu nema kruha, a pogotovo ako na nekoj liniji voze dva ili tri broda.
ne financiramo mi međunarodne linije već samo lokalne linije ( kabotažu) , da mi porezni obveznici financiramo linije između italije i hrvatske onda bi sad bile sve linije između zadar - ancona , split - ancona , dubrovnik - bari . zato jadrolinija i želi po mišljenju prekinuti sa međunarodnom jer joj se to naravno ne isplati. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company | |
| |
|
| |
| Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company | |
|