Brodovi i pomorstvo

Forum about ships and maritime travel

Početna stranicaPočetna stranica  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

novi ferry za blue line

Go down 
+24
Carlo
TomekZG
Slavija I
Achille Lauro
glazbenik1
ikar
Gledalac
Maestral
marinero94
maki777
Pelegrin
Robert
KapoST
PORT SPLIT
markost
cima
ivan74
glava79
sidro
Luka
FRED
croships
montokuc
reful
28 posters
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
Autor/icaPoruka
reful

novi ferry za blue line Empty
PostajNaslov: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 11:03 am

Kompanija “Blue Line International”, koja održava trajektnu liniju između Splita i talijanske Ancone, od norveške kompanije “Kystlink” po svemu sudeći je kupila feribot “Kongshavn”, kapaciteta 1550 putnika i 420 vozila.

Prinova u floti danskog brodara čiji je suvlasnik poznati poduzetnik Juroslav Buljubašić plaćena je između šest i sedam milijuna eura, a na međunarodnoj pruzi trebala bi zamijeniti vremešni trajekt “Split 1700” kojemu u veljači istječe dio sigurnosnih svjedodžbi pa je upitna isplativost njihova obnavljanja i usklađivanja s postroženim propisima, jer je riječ o brodu izgrađenom 1966. godine.

Feribot “Kongshavn” izgrađen je 1979. godine u finskoj Wärtsili kao “Turella” za kompaniju “Viking Line” za koju je splitski škver izgradio poznate blizanke “Amorellu” i “Isabellu”.

Norveški “Kystlink” kupio je taj brod u travnju prošle godine za čak 17,2 milijuna eura, i to kao svojevrsnog spasitelja, jer im je trajekt koji je održavao linije u Skandinaviji doživio opasnu havariju.

Sada je brod prodan “Blue Lineu” za znatno manji novac, ali bi svakako trebao biti osvježenje na međunarodnoj liniji između Hrvatske i Italije.

U brodskim kabinama ugodno se može smjestiti 786 putnika, a ostalima su na raspolaganju avionska sjedala, što će ojačati konkurenciju na pruzi na kojoj se bilježi velik interes putnika tijekom ljetne sezone, a pogotovo tijekom talijanskog feragosta
[Vrh] Go down
reful

PostajNaslov: brodski podaci skinuti s interneta   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 11:04 am

1979
Building yard Wärtsilä Åbo, Finland (#1242)
Owner Boa RoRo AS
Operator KystLink
Length 136,12 m
Breadth 24,24 m
Draft 5,51 m
GT 16.630
Machinery 4 * Wärtsilä-Pielstick 12PC2-2V
Speed 21 kn.
Number of passengers 1.700 / 1.800
Number of beds 732 / 862
Number of cars 549 / 425
[Vrh] Go down
montokuc

montokuc

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 11:18 am

Evo i slika!

[You must be registered and logged in to see this link.]
[Vrh] Go down
croships

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 12:47 pm

A po nekim izvorima se nešto šuška da se brod zadnje dvi godine samo premišta po lukama i da baš ne plovi.
[Vrh] Go down
montokuc

montokuc

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 1:44 pm

croships je napisao/la:
A po nekim izvorima se nešto šuška da se brod zadnje dvi godine samo premišta po lukama i da baš ne plovi.
Zato su ga i kupili!! Laughing
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 2:32 pm

Odlično, samo mi godina prizvodnje baš neodgovara.
Kad če doč u Split?
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 3:04 pm

meni se ne sviđa (komandni most je previsoko!), godina proizvodnje je ko naš Dubrovnik, i sumljam da ide 21kn(tako sam pročitao na internetu), sviđa mi se što ima avio sjedala i to što SPLIT1700 ide ća, sve u svemu nije loše, ali moglo je i bolje Very Happy (ali naravno i gore), nadam se samo da je izdržljiv( za velike valove) i da je kvalitetno napravljen...
ukratko moj komentar na novi brod... lol!
[Vrh] Go down
reful

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 5:31 pm

brod je napravljen u finskoj u davno doma sta znaci da je dobar + po kojim je morima plovio cijeli niz godina ,jadran je macji kasalj.Duzine je kao dubrovnik i marko polo ,a ima 60 % vise kapaciteta ili 6000 bruto tona vise .Sve u svemu mocna ladja koja ce ispunit splitsku luku u kojoj se punom parom produzuje gat.Sv.Duje za 150 metara jer sezona ce bit puna cruisera i roro-pax ova.
[Vrh] Go down
sidro

sidro

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 6:07 pm

montokuc je napisao/la:
Evo i slika!

Za naše uvjete odlican i mocan brod a pogotovo za liniju Split Ancona. Marko Polo i Dubrovnik ce preci u drugu ligu Very Happy
[Vrh] Go down
reful

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 6:18 pm

sidro je napisao/la:
montokuc je napisao/la:
Evo i slika!

Za naše uvjete odlican i mocan brod a pogotovo za liniju Split Ancona. Marko Polo i Dubrovnik ce preci u drugu ligu Very Happy

pogledajte makinju ,zadar ima 7000 kw, a ona preko 17000 .
[Vrh] Go down
glava79

glava79

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet pro 24, 2009 6:35 pm

Po meni dobar brod kad ga ovako gledam, sad u kakvom je stanju .... Ja sam čuja da bi Ancona mogla ić ća, jer šta će im dva velika broda.
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimepet pro 25, 2009 1:46 pm

sad neka JADROLINIJA kupi Sister ship [You must be registered and logged in to see this link.] lol!
[Vrh] Go down
ivan74

ivan74

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimesub pro 26, 2009 4:19 pm

Brod mi se čini ok, ali mu je (po mom ukusu) previsoko nadgrađe. Čudi me da je košto slično ko i Marjan i ekipa.
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimesub pro 26, 2009 6:58 pm

ivan74 je napisao/la:
Brod mi se čini ok, ali mu je (po mom ukusu) previsoko nadgrađe. Čudi me da je košto slično ko i Marjan i ekipa.

i cimunjera je ružna
[Vrh] Go down
cima

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimened pro 27, 2009 12:26 pm

reful je napisao/la:

Norveški “Kystlink” kupio je taj brod u travnju prošle godine za čak 17,2 milijuna eura, i to kao svojevrsnog spasitelja, jer im je trajekt koji je održavao linije u Skandinaviji doživio opasnu havariju.

Sada je brod prodan “Blue Lineu” za znatno manji novac

Zašto mu je cijena pala ovako drastično, jel možda ima kakvu havariju?
[Vrh] Go down
croships

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimened pro 27, 2009 12:30 pm

Firma koja je bila vlasnik broda je bankrotirala i brod već 2 godine stoji na vezu.
[Vrh] Go down
sidro

sidro

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimečet sij 07, 2010 9:21 pm

[Vrh] Go down
markost

markost

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimepet sij 08, 2010 10:42 pm

Meni se sviđa neka je star .Prava brodina! Cool
[Vrh] Go down
PORT SPLIT

PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimened sij 10, 2010 4:08 pm

Istina!!! Ovo je stvarno komad broda!!!
[Vrh] Go down
KapoST

KapoST

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimepet sij 29, 2010 7:36 pm

samo,nadam se da mu Buljo neće probit rupe po bokovima da bi protira vesla,pa da posada može veslat.....Nadam se da ce sa novim brodom doći i bolji uvjeti za posadu!!!!!! Twisted Evil
[Vrh] Go down
Robert

Robert

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimepet vel 05, 2010 9:57 pm

Split - 04.02.2010.
[You must be registered and logged in to see this image.]
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimepet vel 05, 2010 10:09 pm

Meni je ova Ancona izvana lijep brod, dali je neko plovio s njim? kakva je iznutra?
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimened vel 07, 2010 8:09 pm

Je ovo novi brod za Blue Line?
[Vrh] Go down
croships

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimened vel 07, 2010 8:35 pm

Da
[Vrh] Go down
Pelegrin

Pelegrin

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitimeuto vel 23, 2010 8:02 pm

Na ovom linku piše da je brod u Turskoj...
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: novi ferry za blue line   novi ferry za blue line Icon_minitime

[Vrh] Go down

novi ferry za blue line
[Vrh] 
Stranica 1 / 5.Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Brodovi Blue Line i Sem Maritime Company
» Putovanje s M/T Porozina
» a new big ferry for international lines? Jadrolinija and Croatia in EU
» TP line Zadar
» G&V line d.o.o. - Dubrovnik