| Eminonu ,jedna od luka u Istambulu | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
zele
| Naslov: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 7:35 pm | |
| Evo sam posjetio Istambul i zatekao se u jednoj od bezbroj njegovih luka.To je luka Eminonu u blizini zeljeznickog kolodvora Sirkeci.Odatle krecu brodovi za princevske otoke ,a brodovi plove i do azijske obale i do Crnog mora.Kako na nekim otocima nema automobila tamo voze klasicni brodovi,na ostalim linijama prometuju feriboti.Primjetio sam da linije odrzava nekoliko kompanija,svaka od njih ima ogradjen svoj dio obale i do mora se moze samo uz placenu kartu.Putna karta,bez obzira na destinaciju stoji dvije turske lire,sto iznosti 1,7 dolara.Boraveci na ovom pristanistu i promatrajuci brodove koji su svaki cas pristajali i odlazili,a svi su krcati putnicima i automobilima na pamet mi je pala Jadrolinija.Mozda bi neki od glavesina trebali proboraviti neko vrijeme ovdje da bi vidjeli sto je promet,kako se odvija i kako se moze putovati i uz tako niske cijene.Evo i fotografija.I jos da kazem da je u blizini luka za prekooceanske brodove,pa postoji i luka sa kruzere a mislim da ih ima jos samo n isam stigao sve pohvatati. |
|
| |
zele
| Naslov: Sidriste sri ožu 28, 2012 7:38 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Uspio sam nabrojati preko sto brodova koji su cekali na mjesto na dokovima teretne luke koaj se nalazi na azijskom dijelu Istambula.Mislim da je brodova bilo dva puta vise od tog broda jer mi se vise nije dalo brojiti.A u najsretnijim vremenima pred novu godinu na sidru rijecke luke je znalo biti najvise tridesetak brodova.I to znam iz osobnog iskustva jer sam sa balkona uvijek prebrojavao brodove na sidru Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: spremni za polazak sri ožu 28, 2012 7:40 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 7:41 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Luka,desno je most preko zaljeva Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Bospor sri ožu 28, 2012 7:43 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Morski tramvaji jurcaju Bosporom,most preko tjesnaca,desno je obala Azije snimio Giran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Snimio Goran Zelic sri ožu 28, 2012 7:44 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: KO tramvaji sri ožu 28, 2012 7:47 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Jedan se sprema za partencu,drugi dolazi a kroz nekoliko minuta ce pristici jos dva.Tako se radi,zato i moze karta biti jeftina Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Sultan Ahmet pristize sri ožu 28, 2012 7:50 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Ovaj feriu mi izgleda presirok,ali savrseno funkcionise.Ukrcaj i iskrcaj ne traju duze od 10 minuta a brod moze progutati masu automobila.Prebrojao sam da se slazu u sest redova pa neka znalci procjene njegovu sirinu. Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Ukrcaj u cas posla sri ožu 28, 2012 7:51 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 7:53 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 7:54 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Dobro su popunjeni i klasicni brodovi snimio goran zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 7:56 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Kapija oko mola,do mora i broda se moze samo uz kupljenu voznu kartu snimio goran zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Karte na preegled sri ožu 28, 2012 7:59 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Nema karata,dovoljno je na zetonmatu ubaciti dvije lire i kapija ce vam se otvoriti.Jednostavno i brzo. snimio goran zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Manovra sri ožu 28, 2012 8:00 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 8:01 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Bospor sri ožu 28, 2012 8:03 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Most preko Bospora i obala Azije snimio goran zelic |
|
| |
zele
| Naslov: staro i novo sri ožu 28, 2012 8:05 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Prastari brod i porekrasan kruzer snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Guzva pred obalom sri ožu 28, 2012 8:06 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Izlet kroz Bospor sri ožu 28, 2012 8:08 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Ako imate vremena za 10 lira,oko 4,5 eura mozete izletnickim brodicem obici sva vaznija mjesta uz bosporski kanal,doci do Crnog mora i vratiti se.Sve traje nekoliko sati |
|
| |
zele
| Naslov: Most preko zaljeva sri ožu 28, 2012 8:11 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Most ima dva kata,gornjim prolaze automobili i tramvaji,a donji je predvidjen za pjesake.Tu je citav niz malih ribljih restorana gdje se moze jeftino marendati a nocu je velicanstven ugodjaj sjediti i promatrati Bospor. snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: most sri ožu 28, 2012 8:12 pm | |
| |
|
| |
zele
| Naslov: Sijanje sri ožu 28, 2012 8:15 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Pravo se vidi toranj Galataj,kojeg su izgradili krizari.Visok je 25 metara ,na vrhu ima i restoran i sa njega puca nezaboravan pogled na Bospor,Top-kapi saraj,luku i Zlatni rog Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Ulicni sviraci sri ožu 28, 2012 8:18 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]Pristaniste,ili po naski riva je krcata prolaznicima,putnicima i setacima.Mogu se susresti ljudi najrazlicitijih boja koze i nosnji i cuti gotovo svi svjetski jezici.Okupljaliste je to u pravom smislu rijeci.Tako da i za ove ulicne zabavljace,inace slijepe,ima uvijek posla Snimio Goran Zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Marenda na rivi sri ožu 28, 2012 9:25 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]U luci je nekoliko starinskih brodova na kojima se prze skuse koje prolaznici rado objeduju.Posluga je u tradicionalnim odorama tako da je stari stih prisutan na uzbudljiv nacin snimio goran zelic |
|
| |
zele
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu sri ožu 28, 2012 9:26 pm | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Eminonu ,jedna od luka u Istambulu | |
| |
|
| |