Brodovi i pomorstvo

Forum about ships and maritime travel

Početna stranicaPočetna stranica  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

trajekti koje zasluzuje ova zemlja

Go down 
+40
ero
speed61
crni_balkanac
Goran2812
Korkira
PS2
Kristian
Bartol Kašić
val
Pelegrin
Admin
maki777
karabin
ikar
file
miki
glazbenik1
brbinj_004
glava79
Scopax
dinko3
marcro
lekadol
Slavija I
sova
markost
korkira1
croships
sidro
man750
MARKO POLO
FRED
PORT SPLIT
USS Nimitz
631
Robert
Achille Lauro
tnardell1
Luka
barba
44 posters
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Autor/icaPoruka
barba

trajekti koje zasluzuje ova zemlja Empty
PostajNaslov: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 2:19 pm

Ovakve trajekte zasluzuje zemlja sa brojem otoka koliko mi imamo[You must be registered and logged in to see this link.]
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 2:23 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje zasuzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 2:25 pm

[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 7:11 pm

Šta ne misliš da su malo(puno) veliki za nas koj će vrag nama toliki brodovi? Question
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje zaslužuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 8:47 pm

Zar misliš da naši trajekti voze samo za otoke.Imamo i međunarodne linije koje još jedino voze Marko Polo i Dubrovnik te nesto malo Liburnija a to su brodovi koji su vec odavno odslužili svoje.
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje je zasluzila nasa zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 8:50 pm

Ne zaboravi da je Marku Polu i Dubrovniku maksimalna brzina19Nm a ovi voze 32 Nm na sat.
[Vrh] Go down
tnardell1

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 8:56 pm

Te brzine su prevelike za udaljenosti između naših luka. Da se našalim malo. Zamisli, taman ubrza na tih 32 milje i odma mora šijat da se uspije zaustaviti i pristati.
Možda za lastovo bi i poslužila ta brzina Twisted Evil
[Vrh] Go down
Achille Lauro

Achille Lauro

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 10:04 pm

Ja isto nekako mislim da nam ovi ogromni trajekti koje imaju kompanije poput ANEK LINE-a, Grimaldija, Minoniana nisu potrebni. To su trajekti dužine oko 220m koji krcaju 700-1000 vozila i mišljenja sam da bi ti kapaciteti kod nas bili neiskorišteni veći dio godine, ali zato mislim da bi ovi super fast ferriji super došli na našu obalu pogotovo za udaljenija odredišta.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Evo, recimo ovako nešto. Dužina oko 100m, dakle mogu pristati u gotovo sva trajektna pristaništa, krcaju cca 175 automobila, a brzina 40 knots....
[Vrh] Go down
Robert

Robert

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 05, 2009 11:48 pm

Meni se osobno dopadaju trajekti koji plove za tvrtku Stena line. Mislim da bi jedan takav feribot (kao npr. Stena Germanica) bio odličan tip broda za naše dužobalne linije.
[Vrh] Go down
631

631

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 12:02 am

Takvi trajekti povezuju Veneciju, Anconu, Bari i dalje prema Grckoj. Strojevi su im snage i po 50 MW, usporedbe radi Marko Polo ima strojeve snage oko 15 MW.
Negdje sam procitao da je Grckoj poprilicno pomogla EU za izgradnju flote. Bojim se da su i fast ferriji za nas preveliki zalogaj.
[Vrh] Go down
USS Nimitz

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 9:55 am

Tko bi se vozio na tim ferryboatima? Ovi naši za Anconu idu gotovo pa prazni,a za mjesec dana ljeta...Osim toga,to su brodovi za divlje Baltičko more,manji ni ne mogu biti,a i standardi kod njih i nas nisu isti.
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 10:53 am

Ovo su brodovi koji plove Ancona-
Igoumenitsa-Patras a ne u baltiku.Ne zaboravite da smo mi nekada vozili na liniji Rijeka-Dubrovnik_igoumenitsa_ Corfu ali smo otpali zbog neadekvatnih brodova i njihove brzine.Vozili smo i sa Markom Polom iz Venezie za Patras ali smo otpali zbog toga jer su nas Grci pregazili sa njihovim puno vecim i brzim brodovima.Svima se isplati samo nama ne graditi i voziti sa takvim brodovima,
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 11:07 am

[Vrh] Go down
Robert

Robert

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 11:16 am

USS Nimitz je napisao/la:
Tko bi se vozio na tim ferryboatima? Ovi naši za Anconu idu gotovo pa prazni,a za mjesec dana ljeta...Osim toga,to su brodovi za divlje Baltičko more,manji ni ne mogu biti,a i standardi kod njih i nas nisu isti.

Slažem se da bi brod cijele godine bio prazan i nedovoljno iskorišten. Gledao sam samo karakteristike "Stena Germanice" kao primjera, i napisao da bi možda odgovarao našoj floti.
Osim toga, i Marko Polo je bio jedan od brodova flote "Stena Line".

Pozdrav svima!
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 2:37 pm

Da voze za grčku onda DA za takve "mrcine" ali sumljam da će ikad više vozit za grčku vozim sam tu i tamo rijeka-split i trajekt bude polu prazan, a onda moj dida počne govorit da dok je on radio na dalmaciji i sl. brodovima i trajektima je sve bilo puno, a sad svaka "baba" ima auto i vozi se s njim, a ne više s brodom What a Face
[Vrh] Go down
tnardell1

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 3:09 pm

A i da se nabave, kolika bi tada bila cijena karte?
Mislim da je Jadrolinija i sada preskupa u prijevozu, a kada bi nabavili takav ili sličan trajekt, cijena plovidbe bi išla u nebo.
Osim toga, I jučer je pala cijela nafte, a još nisam čuo da je i Jadrolinija pojeftinila svoje karte... Evil or Very Mad
[Vrh] Go down
PORT SPLIT

PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 3:35 pm

Nisu smanjili cijene karata, a prosle godine kada je u 5. mjesec pocela rast cijena barela nafte odma su poskupile karte!!! Cijena barela nafte je pala za vise od 100 dolara, a cijena karte je pala za 0 lipa!!! Objasnjenje za ne spustanje cijene karata je to sto su u prvih 8. mjeseci prosle godine zabiljezili gubitak od 49 milijuna kuna i sto im je Vlada smanjila proracun za ovu godinu!!! Mislim da u tome lezi problem ne spustanja cijena karata!!!
[Vrh] Go down
PORT SPLIT

PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 3:45 pm

Brodovi koji su postavljeni na forum uz ovu temu su ipak preveliki zalogaj za Jadroliniju!!! Naravno, nemam ja nista protiv takvih velikih brodova, ali ipak takvi brodovi kada bih dosli mogli bi plovit samo na Medunarodnim linijama i duzobalnim linjama!! Nije problem u tome sto su ti veliki brodovi veliki i sto ce oni veci dio godine ploviti prazni vec je veliki problem sto nase luke(otocne luke) ne mogu prihvatiti takve brodove!!
Uzmimo za primjer liniju 604 Split-Vela Luka-Ubli. Ta linija je prije uvijek isla preko Hvara!!! Dva do tri puta tjedno trajekt koji je plovio na toj liniji uvijek je bez problema stajao u Hvar pa je ta linija glasila Split-Hvar-Vela Luka-Ubli!! Ali ove godine od 1.listopada trajekt vise ne pristaje u luku Hvar zbog toga jer je novorabljeni trajekt KORCULA prevelik za manevar i za pristajanje u luku(takav zakljucak su bar donijeli strucnjaci)!!!
Druga stvar je ta sto su ti brodovi preskupi za Jadroliniju!! Mislim da kvalitetan polovan brod takvog kapaciteta ne dode ispod 20-tak milijuna dolara!! Recimo trajekt ZADAR je kostao 17 milijuna dolara, KORCULA je isto kostala malo povise 15 milijuna dolara!!!
[Vrh] Go down
Achille Lauro

Achille Lauro

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimeuto sij 06, 2009 5:58 pm

Robert je napisao/la:
i Marko Polo je bio jedan od brodova flote "Stena Line".

Pozdrav svima!

Da, ali kratko. Od 1986 do 1988 kad je prodan Jadroliniji. Zanimljivo je da je bio u čarteru kod više kompanija od 1990-1995. TT-line, Olimpic ferries, Comanav...

[You must be registered and logged in to see this image.]
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 19, 2009 6:37 pm

ZAR NEMOŽEMO IMATI OVAKAV TRAJEKT ZA STARIGRAD.[You must be registered and logged in to see this link.]
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimepon sij 19, 2009 6:39 pm

A OVAKVO IME MU BI TREBALO DATI.[You must be registered and logged in to see this link.]
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimesri sij 21, 2009 2:54 pm

Mislim da hrvatska ne samo da ne zaslužuje nego su ovakvi trajekti nepotrebni a i nemao luke za njih.
Nama bi sada trebalo par trajekata kao što su: ˝Hektorović˝,˝ Lastiovo˝ i recimo par novih ˝otočanka˝ (slične veličinom, dizajnom i snagom motora).
Netrebaju nam uz ovakve cijene goriva brodovi od 50 MW samo da bi ljeti zadovoljili kapacitetom.
Ja radije glasam za više linija manjim brodovima nago jednu velikim brodom. A šta se tiče brzine za ovolike udaljenosti dostatni su brodovi 12-19 čv.
[Vrh] Go down
barba

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimesri sij 21, 2009 11:41 pm

Zato po jacem jugu Tin Ujevic jedva dođe do Starigrada.Neces po jugu na Tina i slicnim brodovima dobiti kamenac na bubrezima od tresnje. lol!
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimečet sij 22, 2009 1:34 pm

Pa ja sam napisao da nam trebaju brodovi poput ˝Hektoroviča˝, a ne poput ˝Ujeviča˝ koji se nabavljaju.
[Vrh] Go down
MARKO POLO

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitimened vel 01, 2009 10:07 pm

Ja sam masu puta bio na mostu na Marku Polu te dam vidio da ide 19.6nm a kada sam pitao posadu kolika je brzina Dubrovnika rekli su mi da je 18nm.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja Icon_minitime

[Vrh] Go down

trajekti koje zasluzuje ova zemlja
[Vrh] 
Stranica 1 / 9.Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» m/b TORNADO
» Trajekti Rapske plovidbe