Brodovi i pomorstvo

Forum about ships and maritime travel

Početna stranicaPočetna stranica  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

trajekti koje zasluzuje ova zemlja

Go down 
+40
ero
speed61
crni_balkanac
Goran2812
Korkira
PS2
Kristian
Bartol Kašić
val
Pelegrin
Admin
maki777
karabin
ikar
file
miki
glazbenik1
brbinj_004
glava79
Scopax
dinko3
marcro
lekadol
Slavija I
sova
markost
korkira1
croships
sidro
man750
MARKO POLO
FRED
PORT SPLIT
USS Nimitz
631
Robert
Achille Lauro
tnardell1
Luka
barba
44 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Autor/icaPoruka
PORT SPLIT

PORT SPLIT

trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Empty
PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub tra 10, 2010 3:05 pm

LEFKA ORI??? Uf, koliko samo taj trosi.Taj vozi liniju Venezia-Grčka. Naravno da nebi bilo lose, ali to je jadroliniji spremljeno u dosjei x fajlove. Ovaj bi bio cak i neisplativ na liniju split-ancona. meni je zao sto se hrvatska ne ukljuci u ove brze jadranske linije, pa recimo kada ovakav brod ide iz Grčke u Italiju ili obratno, da stane u Split ili Dubrovnik... Mislim da bi to bilo dobar potez. Naravno da to nebi odgovaralo jadrolinij i Blue Lineu jer bi sigurno veliki dio prometa sto ide za Italiju islo s ovim brodom.
[Vrh] Go down
file

file

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimepon tra 12, 2010 10:27 am

Jako mi se sviđa Olympia palace Mioan Linesa.Bil bi dobro da pristaje recimo u Dubrovniku.Možda bi dolo više turista iz Italije i Grčke.
Evo slika:[You must be registered and logged in to see this image.]

Skinuo sa:[url=http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.ferries.gr/MINOAN/images/olympiapal.jpg&imgrefurl=http://www.ferries.gr/MINOAN/olympia.htm&usg=
__YnNi55ARXjH3ebS66wAGF_9raJg=&h=269&w=490&sz=27&hl=hr&start=3&itbs=1&tbnid=vaTMmIcsERPmAM:&tbnh=71&tbnw=
130&prev=/images%3Fq%3Dferry%2Boiympia%2Bpalace%26hl%3Dhr%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1][You must be registered and logged in to see this link.]
imgurl=http://www.ferries.gr/MINOAN/images/olympiapal.jpg&imgrefurl=http://www.ferries.gr/MINOAN/olympia.htm&usg=
__YnNi55ARXjH3ebS66wAGF_9raJg=&h=269&w=490&sz=27&hl=hr&start=3&itbs=1&tbnid=vaTMmIcsERPmAM:&tbnh=71&tbnw=130&
prev=/images%3Fq%3Dferry%2Boiympia%2Bpalace%26hl%3Dhr%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1[/url]
[Vrh] Go down
Admin

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimeuto tra 13, 2010 6:33 pm

PORT SPLIT je napisao/la:
LEFKA ORI??? Uf, koliko samo taj trosi.Taj vozi liniju Venezia-Grčka. Naravno da nebi bilo lose, ali to je jadroliniji spremljeno u dosjei x fajlove. Ovaj bi bio cak i neisplativ na liniju split-ancona. meni je zao sto se hrvatska ne ukljuci u ove brze jadranske linije, pa recimo kada ovakav brod ide iz Grčke u Italiju ili obratno, da stane u Split ili Dubrovnik... Mislim da bi to bilo dobar potez. Naravno da to nebi odgovaralo jadrolinij i Blue Lineu jer bi sigurno veliki dio prometa sto ide za Italiju islo s ovim brodom.
Čuo sam da se za sezonu 2010 priprema takvo nešto barem za Dubrovnik. Što će biti od toga , brzo ćemo vidjeti. Samo sam zaboravio koja kompanija i koji brod su najavljeni.
[Vrh] Go down
https://ships.forumcroatian.com
PORT SPLIT

PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimeuto tra 13, 2010 10:47 pm

Mislim da je losa odluka ako se izabere Dubrovnik. Na tim linijama veliki dio putnika cine vozači kamiona, garaža tih trajekata je puna kamiona. Dubrovnik tu ne bih bio dobar jer je njegova prometna povezanost sa srednjom Dalmacijom i Bosnom losa. Prije ce netko iz Zagreba doci u split ili u zadar nego ic u dubrovnik i onda plovit do venecije. tu nema nikakve logike.
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesri tra 14, 2010 2:38 pm

Dubrovnik tu ne bih bio dobar jer je njegova prometna povezanost sa srednjom Dalmacijom i Bosnom losa.
Pa poboljšat će se...
[Vrh] Go down
PORT SPLIT

PORT SPLIT

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesri tra 14, 2010 10:17 pm

Luka je napisao/la:
Dubrovnik tu ne bih bio dobar jer je njegova prometna povezanost sa srednjom Dalmacijom i Bosnom losa.
Pa poboljšat će se...

U sljedecih par godina sigurno nece. Da se napravi ostatak autoceste, slavni peljeski most. A1 jos nije stigla ni do Ploča
[Vrh] Go down
Pelegrin

Pelegrin

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesri tra 14, 2010 11:45 pm

Mene zanima tko to pregovara da neki trajekt dolazi u Dubrovnik? Vjerojatno to ne može bez Ministarstva, a čisto sumnjam da će neko zabit takvu golčinu Jadroliniji. Ipak, mi već moramo sagledavat neke poteze i kroz približavanje EU što sigurno podrazumijeva dodatno otvaranje tržišta na međunarodnim linijama (za lokalne ćemo dobit malo vremena za prilagodbu).
[Vrh] Go down
val

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub svi 29, 2010 11:33 am

Malo surfajući naišao sam na ovo
[You must be registered and logged in to see this link.]
što kažete bili to riješilo gomilu problema kad bi plovili jedan na Hvar ,drugi u Velu luku
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub svi 29, 2010 6:09 pm

Ovaj trajekt nebi rješi nijedan problem, a svojom dužinom od 185 m bi stvori gomilu drugih.
Za naše luke i obalu najbolje rješenje su trajekti dužine od 80 do 110 m, i brzine do 17 čv.
[Vrh] Go down
Bartol Kašić

Bartol Kašić

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub svi 29, 2010 10:14 pm

ukra si mi rici iz usta...Razz
[Vrh] Go down
croships

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub svi 29, 2010 10:34 pm

Ja neznan zašto svi težite brodusinama, pa šta nebi bilo pametnije nabavit par brodova kapaciteta 80-100 auti i uvest veći broj pruga, a to bi se isplatilo onda i na zimu i na lito.
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub svi 29, 2010 11:41 pm

Bravo Bartol Kašić i croships napokon neko ko djeli isto mišljenje ko ja. Veliki trajekti troše puno goriva teži je manevar a bili bi 5 dana u tjednu i cilu zimu popunjeni niti 5o % onda bi se niko siti (i to je normalno) da taj trajekt u jednoj turi pokupi cili dnevni promet pa reduciraju na samo jednu liniju, pa se nakraju dogodi da čoviku ne pašu linije pa putuje sve manje i nakraju iseljava iz otoka.
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimened svi 30, 2010 10:13 am

evo zamjene za Liburniju:
[Vrh] Go down
Bartol Kašić

Bartol Kašić

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimened svi 30, 2010 1:47 pm

nije lose ... samo treba vidit kakav je po malo grubljen vrimenu.. inace ok..
[Vrh] Go down
glava79

glava79

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimened svi 30, 2010 8:38 pm

Luka je napisao/la:
evo zamjene za Liburniju:
Ima li koji stariji Very Happy
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet lip 10, 2010 6:28 pm

Kad ćemo mi imati nešto ovakvo?
ili ovakvo?

A ovaj bi dobro došao i vjerujem da bi bio dobar za dosta linija...

A ovo bi bila obra konkurencija Regini:
Very Happy Very Happy Very Happy Razz Smile
[Vrh] Go down
Kristian

Kristian

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet lip 10, 2010 7:37 pm

Malo si pretjerao
[Vrh] Go down
croships

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet lip 10, 2010 7:48 pm

Luka je napisao/la:

Ovaj bi bija dobar samo ako bi HŽ gradija pruge po otocima.
[Vrh] Go down
Luka

Luka

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimesub lip 12, 2010 10:46 am

croships je napisao/la:
Luka je napisao/la:

Ovaj bi bija dobar samo ako bi HŽ gradija pruge po otocima.

Pa uredi mu se garaža i rampe...
[Vrh] Go down
PS2

PS2

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 3:32 pm

maki777 je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this image.]

Evo jedan mislim da bi bio dobar za međunarodnu ili dužobalnu

skinuto sa [You must be registered and logged in to see this link.]
kapacitet mu je 1500 putnika 1100 auta,192 m dug 27m širok 7 m visok ,GT:29 500.Godina izgradnje 1997
[Vrh] Go down
PS2

PS2

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 3:54 pm

Čua sam da će ANEK lines ubrzo počet stajat u Split na prugama Grčka - Italija.

Evo mojih prjedloga: Sardinia Vera plovola bi za Vis ili Stari Grad ili dužobalnu prugu;1130 putnika 470 auta 120 m dužina;godina gradnje 1978,brzina 20 kn ;je stara ali je zato brza i velika:[You must be registered and logged in to see this image.]

Mistral express:2380 putnika 680 auta 145 m dužina;godina gradnje 1983,brzina 23 kn;odličan uz Reginu della pace za Anconu.[You must be registered and logged in to see this image.]

Passio per Formentera :800 putnika 150 auta,dužina 100 m ,godina gradnje 2009,brzina 22 kn.Za stari grad ili lastovo.[You must be registered and logged in to see this image.]
[Vrh] Go down
Bartol Kašić

Bartol Kašić

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 4:20 pm

malo puno su veliki!!!
[Vrh] Go down
PS2

PS2

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 4:39 pm

Bartol Kašić je napisao/la:
malo puno su veliki!!!
računam na izlazak iz krize i gospodarski uspon
[Vrh] Go down
Korkira

Korkira

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 6:41 pm

Ovaj zadnji mi se svidja.
[Vrh] Go down
FRED

FRED

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitimečet srp 22, 2010 7:12 pm

I meni se ovaj zadnji sviđa, ovi drugi su mi preveliki i prestari.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja   trajekti koje zasluzuje ova zemlja - Page 6 Icon_minitime

[Vrh] Go down

trajekti koje zasluzuje ova zemlja
[Vrh] 
Stranica 6 / 9.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 Similar topics
-
» m/b TORNADO
» Trajekti Rapske plovidbe