| trajekti koje zasluzuje ova zemlja | |
|
+40ero speed61 crni_balkanac Goran2812 Korkira PS2 Kristian Bartol Kašić val Pelegrin Admin maki777 karabin ikar file miki glazbenik1 brbinj_004 glava79 Scopax dinko3 marcro lekadol Slavija I sova markost korkira1 croships sidro man750 MARKO POLO FRED PORT SPLIT USS Nimitz 631 Robert Achille Lauro tnardell1 Luka barba 44 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
sidro
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 4:42 pm | |
| oprostite imaju i zatvoren pramac znaci mogu podnjeti i otvoreno more. |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 5:32 pm | |
| Bome ovakav trajekt nama ne bi loše došo. |
|
| |
korkira1
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 5:50 pm | |
| Kada bi analizirali, na koju bi ste liniju stavili ovaj trajekt?? |
|
| |
FRED
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:18 pm | |
| Recimo ST - SG iako mi se čini malo auta ali zimi bi bi odličan. Sa 16 čv može i za Vis i Korčulu. Do Supetra nabi ima nekog smisla jer bi izgubi neko vrime dok digne provu, pa brzina nebi došla do izražaja.
Možda čak i Zadar - Brbinj, jel ko zna više o toj liniji?
Interesantno mi je da sa motorima sange 4600 kW SyltExpress postiže 16 čv. Naši trajekti sličnih dimenzija imaju oko 5000 za istu brzinu.
Zadnja promjena: FRED; pon vel 09, 2009 6:27 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
sidro
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:27 pm | |
| |
|
| |
sidro
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:29 pm | |
| |
|
| |
FRED
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:31 pm | |
| Je sa ovim bi stvarno bili sritni, napisali bi peticiju odavde do Zagreba. Neznam karakteristike broda, mislim da bi bi dobar na liniji Ploče - Trpanj ili Prapratno - Sobra. |
|
| |
sidro
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:53 pm | |
| Vidi se da je brz po brku na provi i propele mu prave jaku pjenušavu brazdu. |
|
| |
korkira1
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 6:54 pm | |
| Ja bi Fanfjorda stavio na liniji Zadar - Preko ili Zadar - Brbinj |
|
| |
FRED
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 7:07 pm | |
| Pa Fanfjord ima 130 m dužine mislim da je to predugo za Zadar, on bi bio odličan za SG ili Korčulu. Zadarsko okružje staviti Sylt Express. |
|
| |
korkira1
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 7:11 pm | |
| |
|
| |
markost
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon vel 09, 2009 9:12 pm | |
| - @nłimOn je napisao/la:
- Ja bi Fanfjorda stavio na liniji Zadar - Preko ili Zadar - Brbinj
Ma šta vam je kakav Zadar-Brbinj pa u takav trajekt bi stali svi auti sa Dugog Otoka i još bi bija polu prazan. Na toj liniji ,kad nije sezona, ima vrlo malo putnika , a još manje automobila pa i "Nazor" uvik vozi poluprazan. |
|
| |
man750
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:11 pm | |
| Jadrolinija je često kupovala polovne trajekte u Grčkoj. I po tim brodovima napravila serije brodova u domačim brodogradilištima. Zašto se povijest nebi ponovila i da recimo po KORČULI naprave dva nova broda koje bi mogli koristiti za vezu sa vanjskim otocima.Normalno sa drugačijom provom . jer mislim da su za sada dovoljna dva nova broda tipa HRVAT i da druga dva budu feriboti(zatvorena garaža). |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:26 pm | |
| Mislim da Jadrolinija treba kupiti jedan trajekt za međunarodne linije, jer je Jadrolinija modernizirala flotu trajekata koji plove na lokalnim linijama. |
|
| |
FRED
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:44 pm | |
| Pa je sad bi mogli nabavit recimo 2 ili 3 trajekta za dužobalnu i međunarodne. Ali isto tako trebaj nam trajekti za udaljene otoke, flota blizanaca ˝Hrvata˝ nije primjerena za takve linije, a i preveliki su za sve linij osim za SG. |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:49 pm | |
| Da ali nam trebaju trajekti za međunarodne linije jer neće Marko Polo,Dubrovnik ni Liburnija za par godina zadovoljavati standarde koji tebaju za međunarodne linije. |
|
| |
FRED
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:55 pm | |
| Pa svakako, ako mislie bit konkurentni treba nabavit novije i udobne trajekte za Italiju. |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 10:57 pm | |
| Pa naravno jer ulaskom u EU strana konkurencija će Jadroliniji porasti i neće se moći nositi sa njom. |
|
| |
man750
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja ned oľu 01, 2009 11:22 pm | |
| - FRED je napisao/la:
- Pa svakako, ako mislie bit konkurentni treba nabavit novije i udobne trajekte za Italiju.
Kome to trebaju biti konkurentni? Talijani su krajem osamdesetih i početkom devedeseth napravili uz potporu države tri nova broda za prekojadranske linije ali su odustali od tih linija i brodovi plove na drugim. jedini trajekt koji osim naših plovi na prekojadranskim linijama je AZZURA na liniji Bari - Dubrovnik , a ona je građena početkom sesdesetih |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon oľu 02, 2009 1:03 pm | |
| Ne mislim ja na Azzuru line nego na Tirrenu. |
|
| |
sova
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja pon oľu 02, 2009 1:24 pm | |
| - man750 je napisao/la:
Kome to trebaju biti konkurentni?
Mislim da će onda i strane kompanije biti jednako ravnopravne da se natječu za poslove koje sada ima samo Jadrolinija. Barem je tako u svim ostalim granama prometa, pa prema tome zaključujem da neće biti iznimke ni u pomorskom. |
|
| |
Slavija I
| Naslov: Novi Trajekti uto tra 28, 2009 10:53 pm | |
| Eto ostali smo bez Zajca, Liburnija je stara, Istra je u pre-pensjunu, Polo i Dubrovnik brzo ce ostarit i nece bit u skladbi sa medjunarodnim zakonima plovidbe do koje godine... Zasto nebi Jadrolinija gradila u Hrvatskoj nove trajekte koje bi ih zaminili? Ko nekad Jadran, Jugoslavija, Jedinstvo? Zasto moramo uvik u inozemstvo kad imamo Brodosplit, Kraljevicu, 3 Maj... |
|
| |
MARKO POLO
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja sri tra 29, 2009 12:01 am | |
| Evo tog zatvorenog trajekt samo je star 20 godina ali je zato odličan na moru [img] [You must be registered and logged in to see this link.][/img] evo još jedan otvoreni trajekt evo vi recite gdje bi on po vama plovio [img] [You must be registered and logged in to see this link.][/img] [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
| |
lekadol
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja sri tra 29, 2009 9:20 am | |
| evo po meni jedan zgodan trajekt, možda mu je mana mali kapacitet vozila, ali zato ga se stavi na međunarodne linije zimi, a na npr Split-SG ljeti (ne krca puno više auta od recimo Ujevića, ali je puno brži pa bi mogao obavit više tura tokom dana) Slike sam uzeo sa ferry site. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
marcro
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja sri tra 29, 2009 10:24 am | |
| moje je mišljenje da bi nekako jadrolinija ili država tribala izgradit po par brodova za ove prekojadranske linije a i za ovu liniju od rijeke do dubrovnika,znači novi brodovi ali uz pomoć struke (pomorske) da daju savjete za izgradnju broda za jadran i to je to i mirni smo dvadesetak godina!!! |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: trajekti koje zasluzuje ova zemlja | |
| |
|
| |
| trajekti koje zasluzuje ova zemlja | |
|